3 Şubat 2016 Çarşamba

Rantepao' dan Togian adalarına yolculuk

Üç gün Rantepao' yu gezdikten sonra artık Togian adalarına gitmenin zamanı gelmişti. Daha önce oraya gitmenin zor ve uzun olduğunu, üç gün sürdüğünü, biliyorduk ama bizi gerçekten ne beklediğini yola çıkmadan önce tahmin bile edemezdik.


24.04.15 - 25.04.15

Sabah otobüsümüz saat 8 deydi, biz biraz daha erken otobüsün kalkacağı yere gittik ve beklemeye başladık. Otobüs zamanında gelmedi.

Beklerken Endonezya'lı bir rehber bize gece Poso dan Ampana' ya 800bin Rp`ye direk gitmek istermiyiz diye sordu. Fiyat bize göre çok yüksek olduğu için hiç oralı olmadık.
Tam otobüse bindik, kalkacağız, adam yanımıza geldi ve 400bin Rp olur dedi, bizde gece Poso' da kalacağımıza Ampana' ya devam eder ve bu sayede bir gün kazanırız diye tamam dedik.

18 saatlik otobüs yolculuğumuz başlamıştı ve ben bu yol hiç bitmez sanıyordum... Yollar çok kötüydü ama manzara harikaydı.

Gece saat 1 gibi şoför bizi Poso' da dağların arasında bir yerde indirdi, bizi karşılamaya Adi geldi, ve bizi Ampana'ya götüreceğini söyledi.

Arabaya bindik, yola devam ettik. Karanlıkta, dağların arasında, ıssız yollardan gidiyorduk ve aklımızdan bin bir türlü şey geçiyordu. Sonuçta adamı tanımıyoruz, nerde olduğumuz belli değil, yollar çok kötü, uçurum...

Bir saat gittikten sonra Adi esnemeye başladı...hayırlısıyla bir varsaydı Ampana' ya....

Neyse, Adi 3 defa mola verip, biraz uyuduktan sonra sabah saat 6 gibi limana geldik.

Yorğunluktan ölüyorduk ve daha yolumuz bitmemişti....Feribot saat 10 da kalkacaktı...

Limanda Adnan diye bir Endonezya' lıyla tanıştık ve Adnan bizi kahvaltı yapabileceğimiz bir yere götürdü. Ancak orda bize göre yiyecek birşey yoktu ve biz Adnan' la markete gidip ekmek ve yumurta aldık, küçük bir lokantaya gidip orda kendi kahvaltımızı kendimiz hazırladık.

Daha sonra feribota gidip kendimize bir yer bulalım dedik, ama gördüğümüz manzara karşılığında ne yapacağımızı şaşırdık. Feribotun içi anababa günü, her yer tıklım tıklım, insanlar sabahın köründe gelmiş ve yer kapmışlar, buldukları yerlere serilip yatmışlar. Bilseydik bizde erkenden gelirdik, sonuçta saat 6 dan beri burdaydık.




Tam birinci katta ranzada bir yer bulduk derden bir Endonezya' lı gelip orasının kendi yeri olduğunu söyleyerek bizi yerimizden etti ve bizde kaldık ortada.

Ne güzelde yer bulmuştuk

En son çare olarak geminin en üstüne çıkıp oraya bulduğumuz minderleri serip yattık. Hava çok sıcaktı, güneş tam tepemizdeydi ama bizimde artık hiç halimiz kalmamıştı.


Yorgunluktan artık sinirlenmeye başlamıştım, Elber her zamanki gibi sakindi. Acaba bu kadar eziyete değecekmiydi? Ne işimiz vardı bizim Togian adalarında? Illa gitmemiz gereklimiydi?
Ben bunları düşürken Rantepao da tanışdığımız Belçika' lı çiftde bizim feribota bindi ve bizi görünce şok oldular. Onlar bizden bir gün önce yola çıkmıştı ama biz onlardan önce Ampana' da olmuştuk. ☺



Daha hangi adaya gideceğimize tam karar vermemiştik ve hala düşünüyorduk. Sonunda Bolilanga' ya gitmeye karar verdik.

Saat 10 gibi feribot kalktı ve biz güneşin altında yana yana 7 saat süren deniz yolculuğumuzun sonunda Katupat adasına geldik. Az kalmıştı....

Limanda Bolilanga çalışanlarından birisini bulup küçük bir tekneyle karşı ada olan Bolilanga adasına geçtik.

Şimdiye kadar yaptığımız en uzun yolculuk buydu ve bizi nelerin beklediğini merak ediyorduk......

Ilk durak Wakai
Wakai




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim yorum yapanlar isim yazarsa seviniriz. Yorumlarınız için teşekkürler.