3 Şubat 2016 Çarşamba

Bira beach

09.05.15 - 18.05.15

Bir gece Makassar'da kaldıktan sonra sabah Mellengkeri terminaline gittik. Bira'ya giden özel arabalar burdan kalkıyordu. Kişi başı 70.000 Rp.

Mellengkeri terminal

Normalinde bu arabalara 10 müşteri alıyorlarmış. Üff, tıkış tıkış bu yol nasıl biterdi? Ama şansımıza yanımıza kimse oturmadı ve biz arkada rahat rahat gittik. 6 saat sonra Bira' ya geldiğimizde akşam oluyordu ve bizim kalacak yerimiz yoktu.
Ilk önce sahile doğru yürüdük, oradaki otellere, hostellere baktık, ya hepsi bize göre pahalıydı yada çok berbattı. Birde hafta sonu olduğu için heryer doluydu. Bize zaten "Sakın hafta sonu gitmeyin, çok kalabalık olur, yer bulamazsınız" demişlerdi. Bir saatten fazla dolandıktan sonra sonunda ara sokakların birinde bir oda bulduk.

Bira hafta içi çok sakin olan, hafta sonu Makassar'dan gelen yerlilerle canlanan küçük bir sahil kasabası.


Bira beach
Biz tam hafta sonuna denk geldiğimiz için sahilde adım atacak yer yoktu. Güneşlenmek istesen olmaz, Endonezya'nın büyük bir bölümü gibi burasıda çoğunlukla Müslüman, denize kıyafetleriyle giriyorlar. Fazla turist olmadığından hep bize bakıyorlar...Burada fazla yapacak, görülecek yer yok, ama biz yinede güzel günler geçirdik.

Kendimize bir motosiklet kiraladık, her gün Bira'ya 3 km uzaklıkta olan Bara beach'e gittik...




Burada sahil gerçekten çok güzeldi ve herkes Bira'ya toplandığı için yapayalnızdık..




Bir kaç gün sakinliğin tadını çıkardıktan sonra motosikletle attık kendimizi Bulukumba'ya doğru yollara. Geleneksel gemilerin yapılışını görmek istiyorduk. Dünyanın en eski geleneksel tekneleri/ gemileri burada yapılıyor.





Oradan sonra "Apparalang Cliff'e" gittik...

Apparalang Cliff, Bira, Sulawesi



Son bir kaç günümüz kalmıştı. Ne yapalım, acaba başka bir yeremi gidelim? Burası için 2-3 gün yeterli diye düşünürken , buraya alıştığımızın farkına vardık ve macera arayıp başka bir yere gitmekten vazgeçtik. Insanları güler yüzlü, yardımsever ve çok samimi, ortam huzurlu...

Gündüzleri sahilin tadını çıkardık, akşamları genellikle "Bira beach Hotel'in" restorantında yemek yedik ve daha sonra odamızda televizyonda hergün yayınlanan "Muhteşem yüzyıl" dizisini izledik. Dilini anlamasakta konuyu biliyorduk ve oyuncuları tanıyorduk. :-)

Daha öncede yazdığım gibi buraya fazla yabancı turist gelmiyor. Bu yüzden bizi görenler hep bizimle fotoğraf çektirmek istiyordu. Bu duruma çok şaşırdık, anlamadık ama bol bol poz verdik :-)


Bir aylık Sulawesi gezimizin sonuna gelmiştik. Dönüş yine Makassar'dan Kuala Lumpur'aydı. Uçağımız akşam olduğu için, bir gece öncesinden gitmek istemedik, 700bin Rp özel araba kiralayıp direk havaalanına gittik.

Nasıl gidilir?

Makassar Mallengkeri otogarından 8-10 kişilik Kijang denilen özel araçlar kalkıyor. Kişi başı 70bin Rp. Yolculuk yaklaşık 6 saat sürüyor. Daha ucuz olsun istiyorsanız Bulukumba' ya otobüsle (yaklaşık kişi başı 35bin Rp) oradanda Pete-Pete denilen küçük minibüslere (kişi başı 10bin civarı) binebilirsiniz.

Nerede kalınır?

Her bütçeye göre hotel veya oda bulmak mümkün. Eğer hafta sonu giderseniz yer bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Biz bir hafta ara sokaklarda bir yerde kaldıktan sonra son günlerimizi "Villa Bira Nautica' da" geçirdik. Geceliği 200bin Rp. Sahibi çok iyi ve yardım severdi. Bira' ya 3 km uzaklıktaki Bara' dada kalabilirsiniz. Biz oradaki "Cosmos'u" çok beğenmiştik.

Not: Bira' da bulunan tek ATM kasabanın girişindeki limanda. Internet bulmak çok zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anonim yorum yapanlar isim yazarsa seviniriz. Yorumlarınız için teşekkürler.